30 Haziran 2022 Perşembe

Tavuklu Sandal Sefası Tarifi

 

Tavuklu Sandal Sefası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk fileto
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 ortaboy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet kabak

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt

Üzerine;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavuklu Sandal Sefası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan biber ve sarımsakları yemeklik doğrayıp 2 kaşık yağ ile kavrulmak üzere tenceremize alıyoruz.
  • Üzerine domateslerimizi minik minik doğrayıp kavurmaya atıyoruz.
  • Daha sonra tavuk filetomuzu julyen doğrayıp kavurduğumuz sebzelerin üzerine atıyoruz.
  • Tavuk kavrulup sulandıktan sonra üzerine sıcak su ekleyip yarım saat pişmeye bırakıyoruz.
  • 3 adet kabağımızı güzelce yıkayıp kabuklarını soyuyoruz kaşık yardımıyla içini oyuyoruz.
  • Kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  • Besamel sosumuz için bir tavada 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı tereyağını kavuruyoruz .
  • 1 su bardağı sütümüzü de ekleyip topaklanmaması için karıştırıyoruz içerisine köri karabiber ve tuz ekliyoruz.
  • Yumuşayan kabaklarımızı fırında pişireceğimiz kabın içerisine alıp içine tavukları yerleştiriyoruz.
  • Üzerine beşamel sosu ekleyip fırın kabının içine su koyuyoruz yanmamaları için.
  • Kaşar peyniride ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz.Ve servise hazır.🧿afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder