Yumuşacık Poğaça (Kaşarlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
- 2 adet yumurta ( 1 adet sarısı üzeri için ayıralım)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket ınstant maya
- 5,5 su bardağı un ( kontrollü olalım)
Arası için;
- Kaşar
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Yumuşacık Poğaça (Kaşarlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık süt, su ve sıvıyağı yoğurma kabımıza alalım.
- Mayayı ekleyip karıştıralım. Bu aşamada tel çırpıcı kullanırsanız daha pürüzsüz olacaktır.
- Yumurta, şeker ve tuzu ekleyip un eklemesi yapmaya başlayalım.
- Çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamurumuz olacak benim ölçülerime göre 5,5 su bardağı un yeterli geldi, fazla un koyarsak poğaçamız süngerimsi yumuşak olmaz.
- Hamuru mayalanmaya bırakalım. Yarım saat yeterlidir. Eğer ortam çok sıcak değilse 1 saat kadar da mayalandırabilirsiniz.
- Mayalanan hamurun havasını alıp tezgaha aktararak tekrar toparlayalım.
- Hamuru önce iki ardından her parçayı da 20-22 beze olacak şekilde mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Bezeleri elimizle hafif bastırıp açarak üzerine kaşar koyup kapatalım, tepsiye dizelim.
- Tekrar 15 dk tepsi mayası için bekletelim.
- Son olarak yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder