Yumuşacık Poğaça (Kaşarlı) Tarifi

 

Yumuşacık Poğaça (Kaşarlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
  • 2 adet yumurta ( 1 adet sarısı üzeri için ayıralım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket ınstant maya
  • 5,5 su bardağı un ( kontrollü olalım)

Arası için;

  • Kaşar

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Yumuşacık Poğaça (Kaşarlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ılık süt, su ve sıvıyağı yoğurma kabımıza alalım.
  • Mayayı ekleyip karıştıralım. Bu aşamada tel çırpıcı kullanırsanız daha pürüzsüz olacaktır.
  • Yumurta, şeker ve tuzu ekleyip un eklemesi yapmaya başlayalım.
  • Çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamurumuz olacak benim ölçülerime göre 5,5 su bardağı un yeterli geldi,  fazla un koyarsak poğaçamız süngerimsi yumuşak olmaz.
  • Hamuru mayalanmaya bırakalım. Yarım saat yeterlidir. Eğer ortam çok sıcak değilse 1 saat kadar da mayalandırabilirsiniz.
  • Mayalanan hamurun havasını alıp tezgaha aktararak tekrar toparlayalım.
  • Hamuru önce iki ardından her parçayı da 20-22 beze olacak şekilde mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Bezeleri elimizle hafif bastırıp açarak üzerine kaşar koyup kapatalım, tepsiye dizelim.
  • Tekrar 15 dk tepsi mayası için bekletelim.
  • Son olarak yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun!

Yorumlar