Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yumuşacık Poğaça (Kaşarlı) Tarifi

 

Yumuşacık Poğaça (Kaşarlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
  • 2 adet yumurta ( 1 adet sarısı üzeri için ayıralım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket ınstant maya
  • 5,5 su bardağı un ( kontrollü olalım)

Arası için;

  • Kaşar

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Yumuşacık Poğaça (Kaşarlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ılık süt, su ve sıvıyağı yoğurma kabımıza alalım.
  • Mayayı ekleyip karıştıralım. Bu aşamada tel çırpıcı kullanırsanız daha pürüzsüz olacaktır.
  • Yumurta, şeker ve tuzu ekleyip un eklemesi yapmaya başlayalım.
  • Çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamurumuz olacak benim ölçülerime göre 5,5 su bardağı un yeterli geldi,  fazla un koyarsak poğaçamız süngerimsi yumuşak olmaz.
  • Hamuru mayalanmaya bırakalım. Yarım saat yeterlidir. Eğer ortam çok sıcak değilse 1 saat kadar da mayalandırabilirsiniz.
  • Mayalanan hamurun havasını alıp tezgaha aktararak tekrar toparlayalım.
  • Hamuru önce iki ardından her parçayı da 20-22 beze olacak şekilde mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Bezeleri elimizle hafif bastırıp açarak üzerine kaşar koyup kapatalım, tepsiye dizelim.
  • Tekrar 15 dk tepsi mayası için bekletelim.
  • Son olarak yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?