30 Temmuz 2022 Cumartesi

Antep Usulü Patlıcan Kebap Tarifi

 

Malzemeler

  • 700 gram kıyma (Mümkünse yağlı)
  • 5-6 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 6-7 diş sarımsak
  • 7-8 adet biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları tuz ile birlikte havanda dövün. Uygun bir kapta kıyma, pulbiber, karabiber, salça ve sarımsakları da ekleyip güzelce yoğurun.
  • Patlıcanları üç parmak kalınlığında kesin. Fırın tepsisini yağlayın. Kıymadan parçalar kopartın ve bir patlıcan bir kıyma şeklinde dizin.
  • Tepsinin geri kalanına da biber ve domatesleri doğrayıp yerleştirin. En son tepsinin üzerine biraz tuz serpin.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder