Malzemeler
Köfte harcı için ;
- 2 su bardağından üç parmak eksik ince bulgur
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Varsa 200 gram kırmızı ya da beyaz kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Pulbiber
- Tuz
Yemek için ;
- 300 gram yağsız dana kuşbaşı
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
Sosu için ;
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 buçuk tatlı kaşığı kuru nane
Nasıl Yapılır?
- Köfte harcımız için bulgurumuzu çok az sıcak suda ıslıyoruz.
- Diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Köfte harcımızın içine kırmızı ya da beyaz kıyma kullansak daha güzel olur. Ancak isteğe göre kullanmayabilirsiniz de.
- Elimizi ıslayarak nohut büyüklüğünde köfteler hazırlıyoruz.
- Bir tencerenin içine kaynar su koyarak üzerine boş kevgir yerleştiriyoruz.
- Kevgirin içine köfteleri koyarak kevgiri ara sıra sallayıp kaynayan suyun buharında 10-15 dakika kadar haşlıyoruz.
- Pişirme tenceremizin içine önceden ayrı ayrı haşladığımız et ve nohutu alıyoruz.
- Üzerini basacak kadar sıcak su ilave edip et ve nohutu kaynatıyoruz.
- Köftelerimizi de biraz daha suyla ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
- Sosu için yağla salçayı tavada iyice kızdırıyoruz. Kuru nanesini de ilave edip sosumuzu yemeğimizin içine boşaltıyoruz.
- Tuzunu ve nar ekşisini de ilave ettikten sonra bir iki taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
Su miktarı belirtmedim. Çok sulu çorba gibi bir yemek değil, çok kuru da değil. Suyunu kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
Uğraştırıcak gibi gözükse de yapımı kolaydır ve en çok sevdiğim Antep yemeklerindendir. Harika bir lezzet. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Deneyeceklere kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder