Malzemeler
- 3 tane orta boy haşlanmış patates
- 3 çorba kaşığı dolu dolu un
- 2 çorba kaşığı dolu dolu nişasta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri sürmek için;
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsak
En üstüne;
- 1,5 su bardağı kaşar
Nasıl Yapılır?
- Haşlamış olduğumuz patatesleri soyup, ezelim. İçine un, nişasta, baharatlarımızı, kabartma tozunu ekleyip, elimizle yoğuralım küçük boy borcama yağlı kağıt serip, patatesimizi yayalım.
- Üzerine sürmek için tereyağımızı sıvı yağımızı sos tavasına alıp salçamızı birkaç dakika kavurup, ateşten alıp, sarımsağımızı ekleyelim, patateslerimizin üzerine sürelim.
- Isınmış 180 derecelik turbo ayarda 20 dakika pişirip, fırından alıp, kaşar rendesi serpiştirip tekrar fırına verelim.
- Kaşar kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder