Malzemeler
- 1 kilo salatalık
- 250 gram yeşil biber
- 2 baş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Kaynar su
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sebzelerimizi çok iyi yıkayalım, salatalıkları doğrayalım biberimiz küçükse bölmeden büyükse iki parçaya bölelim. Sarımsaklarımızı da temizleyip doğrayalım.
- Ben plastik pet kullandım ama kavanoz kullanmak isterseniz kavanozlarımızın kapakları yeni olmalı.
- Önce biraz sarımsak, sonra karıştırmış olduğumuz sebzeleri ortasına tekrar sarımsak, tekrar sebzelerimizi yerleştirelim.
- Son olarak bir çorba kaşığı tuzu, daha sonra kalan sarımsaklarımızı kavanozlara bölüştürelim. Limon tuzu, sirke ve kaynamış su kaynar kaynar olmalı dolduralım.
- Kapağımızı sıkıca kapatıp sallayarak karışmasını sağlayalım ve ters çevirip bir gün bekletelim.
- Karanlık güneş görmeyen bir yerde saklayalım ister 5 gün ister aylarca saklayabilirsiniz.
Not: Yeşil biber yerine hafif acılı bir turşu olmasını isterseniz küçük acıbiber yada jelapone biber kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder