30 Temmuz 2022 Cumartesi

Kıtır Kıtır Salatalık Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kilo salatalık
  • 250 gram yeşil biber
  • 2 baş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Kaynar su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sebzelerimizi çok iyi yıkayalım, salatalıkları doğrayalım biberimiz küçükse bölmeden büyükse iki parçaya bölelim. Sarımsaklarımızı da temizleyip doğrayalım.
  • Ben plastik pet kullandım ama kavanoz kullanmak isterseniz kavanozlarımızın kapakları yeni olmalı.
  • Önce biraz sarımsak, sonra karıştırmış olduğumuz sebzeleri ortasına tekrar sarımsak, tekrar sebzelerimizi yerleştirelim.
  • Son olarak bir çorba kaşığı tuzu, daha sonra kalan sarımsaklarımızı kavanozlara bölüştürelim. Limon tuzu, sirke ve kaynamış su kaynar kaynar olmalı dolduralım.
  • Kapağımızı sıkıca kapatıp sallayarak karışmasını sağlayalım ve ters çevirip bir gün bekletelim.
  • Karanlık güneş görmeyen bir yerde saklayalım ister 5 gün ister aylarca saklayabilirsiniz.
  • Not: Yeşil biber yerine hafif acılı bir turşu olmasını isterseniz küçük acıbiber yada jelapone biber kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder