Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Lokanta Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi

 



Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1,5 kilo patlıcan
  • 1 büyük soğan
  • 2 büyük domates
  • 7 tane ince yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 bardak kadar sıcak su
  • Tuz, kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Patlıcanları kızartmak için; sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup kalınlığına göre ikiye üçe böler,parmak şeklinde hazırlarız.
  • Hazırladığımız patlıcanları tuzlu suyun içinde yarım saat kadar beklettikten sonra kızgın yağda kızartırız.
  • Bir tepsiye alırız, düzenli bir şekilde tepsiye dizeriz.
  • Üzerine patlıcanların acısını alması için bir yemek kaşığı şeker serpiştiririz.
  • Patlıcanların peşinden aynı şekilde doğradığımız biberleri de kızartmadan yağın içinde 2 döndürüp alırız.Biberleri en üstte kullanacağız.
  • Diğer tarafta pişirdiğimiz kuşbaşı etlerin içine ince kıyılmış soğanları ilave edip kavururuz.
  • İçine salçayı ve baharatları tuzu ilave ettikten sonra 2 bardak sıcak suyu ilave eder,tekrar 10 dakika kaynatırız.
  • Sonra bir kevgir yardımı ile etleri suyun içinden alarak patlıcanların üzerine eşit şekilde yayarız.
  • Sonra süsleme işine geçeriz.
  • Ay şeklinde doğranmış domatesleri yan yana dizeriz.
  • Aralarına az kızarmış biberleri dizeriz,son olarakta etlerden kalan suyu domateslerin üzerinden döker fırına veririz.
  • Domatesler pişince fırından çıkarıp servis yaparız. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?