Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1, yemek kaşığı salçası
- 1 adet orta kuru soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 7-8 adet taze soğan
- Çeyrek demet maydanoz
Bardak ölçüm 200 ml
Nasıl Yapılır?
- Tencereye bir su bardağı kırmızı mercimeği ayıklayıp, yıkayıp, koyalım üzerine iki su bardağı sıcak suyu koyup tencerenin kapağını kapatalım.
- 7 dakika mercimeklerin rengi sarıya dönünce kadar pişirelim. Süre sonunda bulguru içerisine ilave edip karıştıralım tencerenin kapağını kapatıp kabarması için 10 dakika bekleyelim.
- Tavaya sıvı yağ alalım kızınca içerisine yemeklik doğradığımız soğanları bırakıp yumuşayıncaya kadar kavuralım. Salçalarını ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz baharatlarını katıp karıştıralım.
- Kabaran mercimeğimizi genişçe yoğurabileceğimiz bir tepsiye alalım.
- Üzerine kavrulmuş soğan ve salçamızı ilave edip karıştıralım. Minik minik doğradığımız taze soğan, maydanoz ve taze naneyi ilave edip birkaç tur daha yoğuralım. Nar ekşisini ve limon suyunu da damak zevkimize göre ayarlayalım.
- Cevizden az büyük parçalar kopararak avucumuzun içinde şekillendirelim.
- Marul serili olan servis tabağına sıralayalım, yanında acı sos ve ayran eşliğinde ikram edebiliriz deneyecek olan arkadaşlarımdan yorum ve fotoğraf bekliyorum. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder