Malzemeler
- 3 kg kapya biber
- 2 baş sarımsak
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı sirke
- 3 tane limon tuzu
- 1 +1/4 (çeyrek) yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Nasıl Yapılır?
- Biber közlenir ve kabukları soyulur. Steril edilmiş kavanozlara önce 2-3 parçaya kesilmiş sarımsak sonra kapya biber yerleştirilir. Aralara ve en üste tekrar sarımsak bırakılır.
- Su, sirke, limon tuzu, tuz, ve şeker karıştırılır. Karışım biberlerin üzerine pay edilir ve havası alınır.
- Şişelerin ağız kısmı silinir. Steril edilmiş yeni ve kuru kapaklar ile kapatılır.
- Tencereye ters çevrilir yarısına gelecek şekilde su eklenir ve su kaynamaya başlayınca 20 dk kaynatılır ve ocaktan alınır.
- Soğuyuncaya kadar kapaklar aşağı bakacak şekilde şişeler bekletilir.
- Buz dolabında 1 yıl muhafaza edebilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun.
Not: Vakumlanmamış şişeleri saklamayın aksi durumda bozulur. Vakumlanmış kapak içeri doğru çöker. Deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder