31 Temmuz 2022 Pazar

Tadına Doyum Olmayan Köz Biber Konservesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 kg kapya biber
  • 2 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3 tane limon tuzu
  • 1 +1/4 (çeyrek) yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Biber közlenir ve kabukları soyulur. Steril edilmiş kavanozlara önce 2-3 parçaya kesilmiş sarımsak sonra kapya biber yerleştirilir. Aralara ve en üste tekrar sarımsak bırakılır.
  • Su, sirke, limon tuzu, tuz, ve şeker karıştırılır. Karışım biberlerin üzerine pay edilir ve havası alınır.
  • Şişelerin ağız kısmı silinir. Steril edilmiş yeni ve kuru kapaklar ile kapatılır.
  • Tencereye ters çevrilir yarısına gelecek şekilde su eklenir ve su kaynamaya başlayınca 20 dk kaynatılır ve ocaktan alınır.
  • Soğuyuncaya kadar kapaklar aşağı bakacak şekilde şişeler bekletilir.
  • Buz dolabında 1 yıl muhafaza edebilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun.
  • Not: Vakumlanmamış şişeleri saklamayın aksi durumda bozulur. Vakumlanmış kapak içeri doğru çöker. Deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder