Malzemeler
- 1,5 kilo kayısı
- 4 su bardağı şeker
- 1 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Kayısıları iyice yıkadım, ortadan kesip çekirdeklerini çıkardım tencereye sırasıyla önce bir bardak toz şeker,sonra kayısıların birazını sonra bir kat daha şeker, daha sonra kayısı derken üç katmanda bitirdim.
- Üzerine bir çay bardağı su ilave edip ocağa aldım yavaş yavaş şeker eriyip kaynama başladığında 10 dk. Kayısılar hafif pistiginde delikli kepçe ile kayısıların suyunu süzerek başka bir tabağa aktardım.
- Şerbeti 10 dk. Kendi halinde kaynamaya bıraktım bu arada bir limon suyunu ekledim.
- Şerbetin koyulaştığını köpüklerin büyük büyük yükselişinden anlayabilirsiniz fotoğraftaki gibi 10 dk. sonunda kayısıları geri tencereye aktardım. 10 dk. daha kaynamaya aldım.
- Bu arada oluşan köpükleri aldım tam kıvamını bulduğunu yine köpüklerin büyümesinden anlıyorum siz soğuk tabak testi de yapabilirsiniz.
- Ocağı kapattım kışlık saklamak isterseniz sıcakken kavanoza alabilirsiniz. Afiyet olsun 🙋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder