30 Temmuz 2022 Cumartesi

Tam Kıvamında Kayısı Reçeli Tarifi

 



Malzemeler

  • 1,5 kilo kayısı
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 adet limon suyu

     Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları iyice yıkadım, ortadan kesip çekirdeklerini çıkardım tencereye sırasıyla önce bir bardak toz şeker,sonra kayısıların birazını sonra bir kat daha şeker, daha sonra kayısı derken üç katmanda bitirdim.
  • Üzerine bir çay bardağı su ilave edip ocağa aldım yavaş yavaş şeker eriyip kaynama başladığında 10 dk. Kayısılar hafif pistiginde delikli kepçe ile kayısıların suyunu süzerek başka bir tabağa aktardım.
  • Şerbeti 10 dk. Kendi halinde kaynamaya bıraktım bu arada bir limon suyunu ekledim.
  • Şerbetin koyulaştığını köpüklerin büyük büyük yükselişinden anlayabilirsiniz fotoğraftaki gibi 10 dk. sonunda kayısıları geri tencereye aktardım. 10 dk. daha kaynamaya aldım.
  • Bu arada oluşan köpükleri aldım tam kıvamını bulduğunu yine köpüklerin büyümesinden anlıyorum siz soğuk tabak testi de yapabilirsiniz.
  • Ocağı kapattım kışlık saklamak isterseniz sıcakken kavanoza alabilirsiniz. Afiyet olsun 🙋.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder