31 Temmuz 2022 Pazar

Tel Şehriye Ve Yumurta İle Su Böreği Lezzetinde Tavada Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase istenilen peynir(ben tulum ve kaşar karıştırdım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye su ve tuz alınarak kaynamaya bırakılır.
  • Kaynadıktan sonra üzerine tel şehriyeler eklenip 5-10 dakika yumuşayana kadar haşlanır.
  • Haşlandıktan sonra süzgece alınıp suyu tamamen süzülür.
  • Derin bir karıştırma kabına alınır.
  • Üzerine 2 yumurta ve tuz eklenip karıştırılır.
  • Uygun bir tavaya tereyağı alınıp eritilir.
  • Üzerine harcın yarısı boşaltılıp üzeri düzlenir.
  • Arası için tercih ettiğiniz peynir her yerine gelecek şekilde serpilir.
  • Kalan harç da üzerine boşaltılıp yaydırılır.
  • Kapağı kapatılarak kısık ateşte alt tarafı kızarana kadar pişirilir.
  • Sonra diğer tarafı da çevrilip aynı şekilde pişirilir. İster soğuk ister sıcak yenilebilen su böreği lezzetinde şipşak böreğimiz hazır👌🏻😋 afiyet olsun❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder