Malzemeler
- 1 küçük kase haşlanmış yeşil fasulye
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1.5 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 4 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
Nasıl Yapılır?
- Yeşil fasulye minik doğranır ve haşlanır. Pirinçler haşlanır.
- Tencereye yoğurt, yumurta ve un alınarak çırpılır. Üzerine soğuk su eklenir ve ocağın altı açılır.
- İçine haşlanan pirinç ve fasulye eklenir. Tuz eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Tereyağı, toz biber ve nane yakılır. Kaynayan çorbaya atılarak servis edilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder