Ağzı Açık Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 300 gram yağsız kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabının içerisine un hariç diğer malzemeleri alalım ve karıştıralım.
  • Daha sonra unu ilave edip hamuru yoğuralım. 10 dakika dinlendirelim.
  • İç harcı için bir kaseye malzemeleri alalım ve iyice karıştıralım.
  • Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayıralım.
  • Oklava ya da merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Bir aparat ya da bir kapak ile yuvarlaklar keselim.
  • Bir fırça ile hamurların üzerine su sürelim.
  • Daha sonra iç harcını alalım.
  • Hamurun kenarlarını iki parmak ucumuzla sıkarak kapatalım.
  • Uygun bir tavada sıvı yağı kızdıralım.
  • Hazırladığımız ağzı açıkları üst yüzeyi altta kalacak şekilde tavaya alalım ve alt üst kızartalım.
  • Toplamda 24 adet ağzı açık çıktı. Boyutunu daha büyük yazarsanız adet sayısı değişebilir.
  • Detaylı yapılış aşamalarını youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun. 


Yorumlar