Kremalı Tadında Tavuk Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (yada 2 parça but)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 8-9 bardak tavuk suyu
  • Karabiber,tuz

Servise alırken

  • Maydanoz yada dereotu,biberli yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu yaklaşık 2 litre su ile haşlayın,didikleyin.
  • Yağları tencereye alın unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sütü ekleyip iyice çırpın ve yavaş yavaş kaynar tavuk suyunu ekleyip bu şekilde 10 dk kaynatıp tavuğu ve şehriyeyi ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Servis yaparken tercihe göre ister maydanoz ister dereotu serpip,toz biberi yakıp üzerine gezdirebilirsiniz.

Yorumlar