limonlu Yaz Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilya

Limon jölesi için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal

    Nasıl Yapılır?

  • Herkese selamlar. Önce muhallebimizi yapalım. 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta ve 1 adet vanilya ekleyip orta ateşte pişirelim.
  • Borcamımızı ıslatıp muhallebiyi dökelim. Sonra da 2 su bardağı su, 2 adet limon suyu, 1 adet limon kabuğu rendesi, yarım su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal ekleyip, iyice karıştıralım ve orta ateşte pişirelim.
  • Pişen limon jölemizi muhallebinin üzerine dökelim ve buzdolabında bekletelim ertesi gün üzerini süsleyip, servis edebiliriz yapacaklara şimdiden afiyetler olsun 

Yorumlar