Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet vanilya
Limon jölesi için;
- 2 su bardağı su
- 2 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal
Nasıl Yapılır?
- Herkese selamlar. Önce muhallebimizi yapalım. 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta ve 1 adet vanilya ekleyip orta ateşte pişirelim.
- Borcamımızı ıslatıp muhallebiyi dökelim. Sonra da 2 su bardağı su, 2 adet limon suyu, 1 adet limon kabuğu rendesi, yarım su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal ekleyip, iyice karıştıralım ve orta ateşte pişirelim.
- Pişen limon jölemizi muhallebinin üzerine dökelim ve buzdolabında bekletelim ertesi gün üzerini süsleyip, servis edebiliriz yapacaklara şimdiden afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder