Mantar Sote Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 500g kültür mantarı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)

    Nasıl Yapılır?

  • Mantar sote için öncelikle soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  • Yeşil biber ve sarımsakları da minik minik doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyarak, onları da küp küp doğrayın.
  • Mantarların kabuklarını soyarak onları da ince ince dilimleyelim.
  • Tencereye bir miktar sıvı yağı  koyup doğranan soğan, biber ve sarımsakları 1-2 dakika kavurun.
  • Ardından üzerine S-salça ve pul biberi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
  • İnce ince dilimlenmiş mantarları ilave edip karıştırın. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
  • Karıştırılarak bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyerek yemek suyunu çekip, mantarlar yumuşayana  kadar pişirin.
  • Mantar sotemiz servise hazır. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.




Yorumlar