Mantar Sote Tarifi
Malzemeler
- 2 adet orta boy soğan
- 3 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 500g kültür mantarı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Mantar sote için öncelikle soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın.
- Yeşil biber ve sarımsakları da minik minik doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyarak, onları da küp küp doğrayın.
- Mantarların kabuklarını soyarak onları da ince ince dilimleyelim.
- Tencereye bir miktar sıvı yağı koyup doğranan soğan, biber ve sarımsakları 1-2 dakika kavurun.
- Ardından üzerine S-salça ve pul biberi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
- İnce ince dilimlenmiş mantarları ilave edip karıştırın. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
- Karıştırılarak bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyerek yemek suyunu çekip, mantarlar yumuşayana kadar pişirin.
- Mantar sotemiz servise hazır. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder