Mayasız Sirkesiz Limonsuz Lokum Kıvamında Peynir Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

    Nasıl Yapılır?

  • Ben açık köy sütü kullandım (Market sütü de kullanabilirsiniz o zaman uzun uzun kaynatmanıza gerek yok bir taşım kaynasa yeterlidir) sütü süzdükten sonra tencereye alıp 15-20 dk kaynatalım.
  • Kaynayan sütün içerisine 3 yemek kaşığı dolusu yoğurdu ekleyelim. Sarı suyunun üzerine çıkmasını peynirlerin top top oluşmasını göreceksiniz.
  • Hafif hafif arada bir karıştıralım. İyice suyu ve peynirler ayrıştıktan sonra tenceremizi ocaktan alalım.
  • Süzgecin üzerine tülbent koyup sarı suyunu başka bir kaba süzdürelim.
  • Peynirler üstte tülbentte kalsın. Üzerini kapatıp sıkıştırıp bir ağırlık koyalım iyice suyunun süzülmesini sağlayalım. 2-3 saat sonra tamamen süzülmüş olacaktır. Mis gibi peynirimiz hazır.

Yorumlar