Malzemeler
- 2 litre süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Nasıl Yapılır?
- Ben açık köy sütü kullandım (Market sütü de kullanabilirsiniz o zaman uzun uzun kaynatmanıza gerek yok bir taşım kaynasa yeterlidir) sütü süzdükten sonra tencereye alıp 15-20 dk kaynatalım.
- Kaynayan sütün içerisine 3 yemek kaşığı dolusu yoğurdu ekleyelim. Sarı suyunun üzerine çıkmasını peynirlerin top top oluşmasını göreceksiniz.
- Hafif hafif arada bir karıştıralım. İyice suyu ve peynirler ayrıştıktan sonra tenceremizi ocaktan alalım.
- Süzgecin üzerine tülbent koyup sarı suyunu başka bir kaba süzdürelim.
- Peynirler üstte tülbentte kalsın. Üzerini kapatıp sıkıştırıp bir ağırlık koyalım iyice suyunun süzülmesini sağlayalım. 2-3 saat sonra tamamen süzülmüş olacaktır. Mis gibi peynirimiz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder