Meyveli Tart Tarifi

 

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 150 gram tereyağı
  • Yarım çay kaşığı üzüm sirkesi

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 poşet sade krem şanti
  • 200 gram labne peynir

    Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeleri karıştırılıp güzelce yoğrulur yumuşak-sert arası bir hamur elde edilir.
  • Hamur streçlenip 1 saat buzdolabında dinlendirir.
  • Tart kalıbı tereyağlanıp dinlenmiş hamur eşit şekilde kalıba yayılıp şekil verilir.
  • Şekillenen hamura çatalla delikler açılıp havalanması sağlanır.
  • 180 derecede 20 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir.
  • Kreması için bir tencereye süt, nişasta, un, yumurta sarısı, şeker karıştırılıp pişirilir.
  • Koyulaşınca altı kapatılıp vanilya eklenir ve karıştırılır.
  • Pişen krema ayrı bir kaba alınıp ılıyınca üstüne değecek şekilde streçlenip buzdolabına kaldırılır.
  • Ayrı bir kapta sıvı krema ve kremşanti çırpılıp pişen krema ile karıştırılıp tekrar çırpılır.
  • Suyu süzülmüş labne peynir eklenip son kez çırpılır ve tart ile krema birleştirilir.
  • Yaz meyveleriyle dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Yaz akşamları için aşırı ferah bir tatlı oluyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun 

Yorumlar