Hamuru için;
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay kaşığı üzüm sirkesi
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
- 1 poşet sade krem şanti
- 200 gram labne peynir
Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeleri karıştırılıp güzelce yoğrulur yumuşak-sert arası bir hamur elde edilir.
- Hamur streçlenip 1 saat buzdolabında dinlendirir.
- Tart kalıbı tereyağlanıp dinlenmiş hamur eşit şekilde kalıba yayılıp şekil verilir.
- Şekillenen hamura çatalla delikler açılıp havalanması sağlanır.
- 180 derecede 20 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir.
- Kreması için bir tencereye süt, nişasta, un, yumurta sarısı, şeker karıştırılıp pişirilir.
- Koyulaşınca altı kapatılıp vanilya eklenir ve karıştırılır.
- Pişen krema ayrı bir kaba alınıp ılıyınca üstüne değecek şekilde streçlenip buzdolabına kaldırılır.
- Ayrı bir kapta sıvı krema ve kremşanti çırpılıp pişen krema ile karıştırılıp tekrar çırpılır.
- Suyu süzülmüş labne peynir eklenip son kez çırpılır ve tart ile krema birleştirilir.
- Yaz meyveleriyle dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Yaz akşamları için aşırı ferah bir tatlı oluyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder