Malzemeler
- 2-3 adet poşet çay
- 2 su bardağı sıcak su ( demlemek için)
- 3-4 parça limon kabuğu (tercihen )
- 3 büyük şeftali
- 1 lt su
- 1 çay bardağı şeker
- 2-3 adet limon tuzu
Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp iri küpler halinde doğrayın.Kabuklarını soymaya gerek yok.
- Uygun bir tencereye alıp şeker, limon tuzu ve suyu ekleyip yumuşayana kadar pişmeye bırakın. (15-20 dk).
- Çayı sıcak suyla demleyin. İstediğiniz türde siyah çay kullanabilirsiniz. Poşetleri çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Şeftali suyunu süzün ve pişen meyvelerin üzerine kaşıkla bastırarak aromasının geçmesini sağlayın.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Çay ve şeftali suyunu derin bir kasede birleştirip limon kabuklarını ekleyin.
- Buzdolabına kaldırın. Tamamen soğuduğunda istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
📌2 gün içerisinde tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder