Orijinal Tadında Şeftali Aromalı Soğuk Çay Tarifi

 

Malzemeler

  • 2-3 adet poşet çay
  • 2 su bardağı sıcak su ( demlemek için)
  • 3-4 parça limon kabuğu (tercihen )
  • 3 büyük şeftali
  • 1 lt su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2-3 adet limon tuzu

    Nasıl Yapılır?

  • Şeftalileri güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp iri küpler halinde doğrayın.Kabuklarını soymaya gerek yok.
  • Uygun bir tencereye alıp şeker, limon tuzu ve suyu ekleyip yumuşayana kadar pişmeye bırakın. (15-20 dk).
  • Çayı sıcak suyla demleyin. İstediğiniz türde siyah çay kullanabilirsiniz. Poşetleri çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Şeftali suyunu süzün ve pişen meyvelerin üzerine kaşıkla bastırarak aromasının geçmesini sağlayın.
  • Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Çay ve şeftali suyunu derin bir kasede birleştirip limon kabuklarını ekleyin.
  • Buzdolabına kaldırın. Tamamen soğuduğunda istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
  • 📌2 gün içerisinde tüketin.

Yorumlar