31 Ağustos 2022 Çarşamba

Patetesli Karnıyarık Böreği Tarifi

 

Malzemeler

İçi için;

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 türk kahve fincanı su
  • 2 adet haşlanmış patates

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta

Böreğin üzerine sürmek için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Böreklerin ortalarına;

  • 1 adet orta boy domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet hazır yufka

    Nasıl Yapılır?

  • Tavaya yağı kıymayı koyalım suyu salıp çekene kadar pişirelim orta ateşte pişirelim sonra küçük yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim orta ateşte 10 dk kavuralım, ocağı kapatalım.
  • Suyu ekleyelim tekrar ocağı açalım suyu çekince kıymayı kapatalım soğuması için bir tabağa alalım haşlanmış patatesi soyalım rendeleyelim kıymaya katalım sos malzemeleri derin bir kapta çırpalım.
  • Yufkaya tezgaha yayalım dörde bölelim her bir parçasına sostan sürelim yuvarlak kısmına patatesli kıymalı içten koyalım iki tarafı içeri katlayarak gevşek rulo şekilde saralım yağlı kağıt serili tepsiye koyalım.
  • Börekleri ortasına iyice dibini kesmeden yavaşça keselim elma dilim kestiğimiz domatesten küçük kestiğimiz biberden ortalarına birer adet koyalım. Üzerlerine yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereede 30-35dk kontrol ederek pişirelim afiyet olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder