Sirkeli Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 5 adet domates
  • 4 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 -2 yemek kaşığı sirke(sebzelerinizin büyüklüğüne göre)
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra fırın tepsisine alıp üstlerine yağ gezdirip 220°’de kızarana kadar pişirelim.
  • İsterseniz patlıcanları yağda veya fritözde kızartabilirsiniz.
  • Soğanları tencerede kavurduktan sonra üzerine kırmızı biberleri ekleyip soteleyelim.
  • Ardından kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim.
  • Kapağını kapatıp domateslerin bir süre pişmesini sallayalım.
  • Sarımsak,bir kaşık sirke ,karabiber ve tuz ilave ettikten sonra kızarmış patlıcanları ilave edelim.
  • Bu şekilde bi on dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
  • Yemeğin ilk sıcağı geçtikten sonra maydanoz ilave edelim.

Yorumlar