Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 1 adet kapya biber
- 5 adet domates
- 4 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 -2 yemek kaşığı sirke(sebzelerinizin büyüklüğüne göre)
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra fırın tepsisine alıp üstlerine yağ gezdirip 220°’de kızarana kadar pişirelim.
- İsterseniz patlıcanları yağda veya fritözde kızartabilirsiniz.
- Soğanları tencerede kavurduktan sonra üzerine kırmızı biberleri ekleyip soteleyelim.
- Ardından kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim.
- Kapağını kapatıp domateslerin bir süre pişmesini sallayalım.
- Sarımsak,bir kaşık sirke ,karabiber ve tuz ilave ettikten sonra kızarmış patlıcanları ilave edelim.
- Bu şekilde bi on dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
- Yemeğin ilk sıcağı geçtikten sonra maydanoz ilave edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder