Malzemeler
- 180 gram tereyağı (3 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı şeker
- 125 gram bitter çikolata (1 su bardağı damla çikolata olarak da ölçebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- Bir avuç içi kadar vişne
Nasıl Yapılır?
- Tereyağı eritilip sıcakken çikolata eklenip çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırılır.
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Üzerine eritilmiş tereyağı ve çikolata karışımı eklenir.
- Kakao, tuz, ve un eklenip spatulayla alttan üste gelicek şekilde karıştırılır.
- Arzuya göre üzerine vişneler serpiştirilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dk pişirilir.
- Sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir.
- Arzuya göre bir top sade maraş dondurmayla servis edilebilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder