Vişneli Brownie Tarifi

 

Malzemeler

  • 180 gram tereyağı (3 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram bitter çikolata (1 su bardağı damla çikolata olarak da ölçebilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir avuç içi kadar vişne

    Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı eritilip sıcakken çikolata eklenip çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı ve çikolata karışımı eklenir.
  • Kakao, tuz, ve un eklenip spatulayla alttan üste gelicek şekilde karıştırılır.
  • Arzuya göre üzerine vişneler serpiştirilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dk pişirilir.
  • Sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir.
  • Arzuya göre bir top sade maraş dondurmayla servis edilebilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Yorumlar