31 Ağustos 2022 Çarşamba

Yoğurtlu Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 adet limon kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri 

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurtlu kek tarifi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak şeker beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Ardından yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek 3-4 dakika kadar çırpalım.
  • Hamurumuza rendelenmiş limon kabuğu ekleyelim. Son kez spatula ile hamurumuzu karıştıralım.
  • Kek kalıbımıza fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim. Dilerseniz tereyağı ile de yağlayabilirsiniz.
  • Harcımızı kalıbımıza boşaltalım. Her tarafına eşit yayılmasını sağlayalım.
  • Kekimizi önceden 160°C ısıttığımız fırında yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda kürdan testi ile kekin piştiğinden emin olalım. Ardından fırından alarak oda sıcaklığına gelene kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Oda sıcaklığına gelen kekimizi servis tabağına ters çevirelim. Üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder