Malzemeler
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı katı yoğurt
- Tuz
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- İlk önce patlıcan ve biberlerimizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve üzerine bıçak ile çizikler atıp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
- Soğuduktan sonra kabuklarını soyup bıçakla kıyalım.
- Sarımsakları güzelce dövelim ya da iyice ezelim, tuz ve yoğurdu ilave edip güzelce karıştıralım ve patlıcan, biber ikilisi ile güzelce harmanlayıp servis tabağına alalım.
- Bir tavada zeytinyağı, pulbiber ve cevizimizi yakalım ve salatamızın üzerine dökelim.
- İnce ince kıyılmış maydanozuda üzerine serpip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder