Zeytin Yağlı Enginar Tarifi

 

Malzemeler

  • 7 adet enginar
  • 3 adet kuru soğan (Küçük)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım bağ dereotu
  • 5 gr tuz
  • 1 adet portakal 1 adet limon suyu
  • 150 ml zeytin yağı

    Nasıl Yapılır?

  • Ayıklanmış enginarlar su dolu bir kaba konup üzerine un ve limon atılıp bekletilir.
  • Havuçlar ile patatesler ve soğan küp küp doğranır.
  • Zeytin yağında soğanlar sotelenir ve limonlu unlu suda bekletilen enginarlar konur.
  • Unlu limonlu suya 1 yemek kaşığı un, şeker tuz, limon suyu,portakal suyu eklenir. Üzerine yağlı kağıt kapatılır. Orta ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Garnitürü için; soğan sotelenir sarımsak eklenir ardından havuçlar eklenir karıştırılır.
  • Daha sonra patatesler ilave edilir en son bezelyeler eklenir ve karıştırılır tuz ile 1 su bardağı su eklenip 1 taşım kaynatılır ve yumuşadıktan sonra pişmiş enginarların üzerine konur dere otu ile servise hazır getirilir.

Yorumlar