Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Un (2,5-3 su bardağı)
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- Yarım çay bardağından biraz fazla damla çikolata
- Yarım çay bardağından biraz fazla beyaz çikolata (İri kıyılmış)
Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki tereyağını karıştırma kabına alın.
- Yumurta sarısı, pudra şekeri, su, tarçın, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Son olarak çikolataları ve cevizi ekleyip karıştırın.
- Streç filme uzun silindir şeklinde sarıp buzluğa kaldırın. 20 -30 dakika kadar dursun.
- Sürenin sonunda buzluktan çıkarıp bir parmak kalınlığında kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Soğuyunca afiyetle tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder