Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

    Nasıl Yapılır?

  • Muhallebisi için tencereye sütü, unu ve şekeri alıp karıştıralım ve  ocağı açalım.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebi piştikten sonra ocağı kapatalım. Son olarak muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ilave edelim. Tereyağı eriyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
  • Hazır olan muhallebimizi içerisini çok az ıslattığımız fincanlara paylaştıralım.
  • Ardından hamur paylaştırma aparatı yardımıyla muhallebiyi fincanlara paylaştıralım. Muhallebi soğudukça yoğunlaşacağı için bu aşamada hızlı olmanızda fayda var.
  • Tüm fincanları doldurduktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
  • Ardından tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda dinlenen ve soğuyan tatlılarımızı dolaptan alalım, ters çevirerek fincanlardan çıkartalım. Fincanların kenarlarından elimizi hafifçe havasını aldığımızda kolaylıkla tatlı fincandan çıkacaktır.
  • Tatlıları daha sonra Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar