Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için tencereye sütü, unu ve şekeri alıp karıştıralım ve ocağı açalım.
- Muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi piştikten sonra ocağı kapatalım. Son olarak muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ilave edelim. Tereyağı eriyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Hazır olan muhallebimizi içerisini çok az ıslattığımız fincanlara paylaştıralım.
- Ardından hamur paylaştırma aparatı yardımıyla muhallebiyi fincanlara paylaştıralım. Muhallebi soğudukça yoğunlaşacağı için bu aşamada hızlı olmanızda fayda var.
- Tüm fincanları doldurduktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
- Ardından tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda dinlenen ve soğuyan tatlılarımızı dolaptan alalım, ters çevirerek fincanlardan çıkartalım. Fincanların kenarlarından elimizi hafifçe havasını aldığımızda kolaylıkla tatlı fincandan çıkacaktır.
- Tatlıları daha sonra Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder