25 Eylül 2022 Pazar

Güveç Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 adet büyük patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Güvecin en altına et, sonra soğan ve sarımsak, biber, sonra patlıcanlar en üste domatesi diziyoruz.
  • Baharatları ilave ediyoruz. (karabiber,kekik,pulbiber,tuz).
  • Salçayı sıcak su ile ezip üzerine döküyoruz ve en üstüne sıvı yağını gezdiriyoruz.
  • Üstünü önce ıslatmış olduğumuz yağlı kağıt ile daha sonra folyoyla dikkatlice kapatıyoruz ve üstüne taş kapağı kapatıyoruz.
  • Küçük ocakta, fırında veya benim yaptığım gibi bir tüp üzerinde kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • 1,5-2 saatin sonunda pişmiş olacaktır.
  • Arada kontrol edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder