Malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 2 adet büyük patlıcan
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 4-5 adet yeşil biber
- 10 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1,5 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Güvecin en altına et, sonra soğan ve sarımsak, biber, sonra patlıcanlar en üste domatesi diziyoruz.
- Baharatları ilave ediyoruz. (karabiber,kekik,pulbiber,tuz).
- Salçayı sıcak su ile ezip üzerine döküyoruz ve en üstüne sıvı yağını gezdiriyoruz.
- Üstünü önce ıslatmış olduğumuz yağlı kağıt ile daha sonra folyoyla dikkatlice kapatıyoruz ve üstüne taş kapağı kapatıyoruz.
- Küçük ocakta, fırında veya benim yaptığım gibi bir tüp üzerinde kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- 1,5-2 saatin sonunda pişmiş olacaktır.
- Arada kontrol edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder