İmamın Sarığı Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 100 gram bitter çikolata

Kenarları için;

  • Hindistan cevizi

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, şeker ve vanilya uygun bir kaba alıyoruz, mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine kek harcımızı döküp güzelce yayıyoruz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Kekimiz soğuduktan sonra pişirme kağıdından çıkartıp su bardağı yada küçük pasta çemberiyle yuvarlak şekilde kesiyoruz.
  • Kreması için; Bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz ,ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra arar ara karıştırarak ılımaya bırakıyoruz .
  • Daha sonra kek 1 dilimini alıp üzerine 1,5 yemek kaşığı kremadan sürüp üzerini kekle kapatıp kenarlarına krema sürüyoruz.
  • Kenarlarını hindistan cevizine buluyoruz.
  • Uygun tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Kesmiş olduğunuz bütün keklere aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolatayı orta kısmına koyup kenarlarına bulaştırmadan hafif yayıyoruz.
  • 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar