Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 1 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 100 gram bitter çikolata
Kenarları için;
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker ve vanilya uygun bir kaba alıyoruz, mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.
- Diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine kek harcımızı döküp güzelce yayıyoruz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Kekimiz soğuduktan sonra pişirme kağıdından çıkartıp su bardağı yada küçük pasta çemberiyle yuvarlak şekilde kesiyoruz.
- Kreması için; Bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz ,ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra arar ara karıştırarak ılımaya bırakıyoruz .
- Daha sonra kek 1 dilimini alıp üzerine 1,5 yemek kaşığı kremadan sürüp üzerini kekle kapatıp kenarlarına krema sürüyoruz.
- Kenarlarını hindistan cevizine buluyoruz.
- Uygun tepsiye yerleştiriyoruz.
- Kesmiş olduğunuz bütün keklere aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolatayı orta kısmına koyup kenarlarına bulaştırmadan hafif yayıyoruz.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder