Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket intisant maya
  • 1 kiloya yakın un kontrollü eklenecek

İç harcı için;

  • 700 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzerine;

  • 1 kase yoğurt

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derin bir kaba maya ve sıvı malzemeyi alıp karıştıralım, ununu kontrollü ekleyin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım 20 dk mayalandıralım.
  • Tavaya kıymayı alalım suyunu çekene kadar kavuralım küp küp doğranmış soğanları ilave edelim sırayla salçaları baharatları sıcak suyu koyup bir taşım pişirip ocağın altını kapatalım.
  • Mayalanan hamurdan bezeler yapıp açalım iyice ısıttığımız tavada arkalı önlü pişirelim.
  • Servis tabağına bir yufka bir kıymalı harçtan kat kat olacak şekilde yapalım üzerime yoğurtla servis edelim afiyet olsun efendim bu güzel yöresel tarifi öneriyorum 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...