Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket intisant maya
- 1 kiloya yakın un kontrollü eklenecek
İç harcı için;
- 700 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı domates sosu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı sıcak su
Üzerine;
- 1 kase yoğurt
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir kaba maya ve sıvı malzemeyi alıp karıştıralım, ununu kontrollü ekleyin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım 20 dk mayalandıralım.
- Tavaya kıymayı alalım suyunu çekene kadar kavuralım küp küp doğranmış soğanları ilave edelim sırayla salçaları baharatları sıcak suyu koyup bir taşım pişirip ocağın altını kapatalım.
- Mayalanan hamurdan bezeler yapıp açalım iyice ısıttığımız tavada arkalı önlü pişirelim.
- Servis tabağına bir yufka bir kıymalı harçtan kat kat olacak şekilde yapalım üzerime yoğurtla servis edelim afiyet olsun efendim bu güzel yöresel tarifi öneriyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder