Malzemeler
- 2 kilo domates
- 1 kilo patlıcan
- 1 kilo kırmızı kapya biber
- Yarım kilo havuç
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 paket kahvaltılık baharat karışımı (7 çeşit baharat)
Nasıl Yapılır?
- Tarife öncelikle biber ve patlıcanları közleyerek başlıyoruz.
- Patlıcanların üzerlerine bıçakla delikler açıp közmatiğe dizelim ve közleyelim. (Dilerseniz fırında da közleyebilirsiniz).
- Kapya biberlerde aynı şekilde közlenir.
- Havuçların kabukları soyulup halkalar halinde doğranır.
- Üzerine su eklenip yumuşayana kadar haşlanır.
- Domateslerin kabukları soyulmadan iri iri doğranır ve robotta püre haline getirilir. Geniş bir tencereye alınıp yarım saat boyunca kaynatılır.
- Közlenen biber ve patlıcanların kabukları soyulup robotun haznesine alınır.
- Üzerine sarımsaklar ve haşlanan havuçlar eklenip püre haline getirilir.
- Bu karışım kaynayan domateslerin üzerine dökülür.
- Tuz, şeker, yağ, biber salçası ve baharat karışımı da eklenip karıştırılır. Kısık ateşte ara ara karıştırılarak 1 buçuk saat boyunca pişirilir.
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurulur. Sıcak suda bekletilmiş kavanoz kapakları hemen sıkıca kapatılır.
- 1 gece boyunca üzerine mutfak örtüsü örtülüp bekletilir. Sabah kontrol edilip serin bir yerde saklanır. Deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder