Malzemeler
- 5 kg kornişon
- 2 kg havuç
- 1 orta boy beyaz lahana
- 1/2 (yarım) kg kıl biber biber
- Kereviz yaprakları
- 2-3 baş sarımsak
- 1 avuç nohut
İsteğe bağlı koymak istediğiniz turşuluk sebzeler
Salamura turşu suyu için
- 5 çorba kaşığı turşuluk kalın tuz
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 9 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Turşuda kullanılacak tüm sebzeleri ovarak güzelce yıkayın.
- Kornişonları yarım saat karbonatlı suda bekletin. Özellikle kornişonları defalarca suyu arınana dek yıkayın lahana havuç ve doğranacak olan diğer turşulukları uygun boyutta keserek hazırlayın.
- Kavanozların altına sarımsak birkaç nohut koyup sebzeleri kavanozları bastırarak karışık doldurun.
- Üzerine bir adet kereviz yaprağı koyun.
- Turşu suyu için gerekli malzemeleri 4 katı olacak şekilde hazırlanır.
- Tuz ve şeker tamamen eriyince doldurulmuş kavanozların üzerine dökülür.
- Kavanozlar turşu suyu ile doldurulup sıkıca kapatılır.
- Ertesi güne kadar yerinden oynatmadan beklenir.
- Kavanozların kapakları 2 geri 1 ileri yöntemiyle kapatılır. Ters çevirmiyoruz. lütfen taze ve sert sebzeler kullanın. lütfen yeni kapak kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder