Kütür Kütür Karışık Turşu (Sıcak Su Ve Limon Tuzu Yok) Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 kg kornişon
  • 2 kg havuç
  • 1 orta boy beyaz lahana
  • 1/2 (yarım) kg kıl biber biber
  • Kereviz yaprakları
  • 2-3 baş sarımsak
  • 1 avuç nohut

İsteğe bağlı koymak istediğiniz turşuluk sebzeler

Salamura turşu suyu için

  • 5 çorba kaşığı turşuluk kalın tuz
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 9 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • Turşuda kullanılacak tüm sebzeleri ovarak güzelce yıkayın.
  • Kornişonları yarım saat karbonatlı suda bekletin. Özellikle kornişonları defalarca suyu arınana dek yıkayın lahana havuç ve doğranacak olan diğer turşulukları uygun boyutta keserek hazırlayın.
  • Kavanozların altına sarımsak birkaç nohut koyup sebzeleri kavanozları bastırarak karışık doldurun.
  • Üzerine bir adet kereviz yaprağı koyun.
  • Turşu suyu için gerekli malzemeleri 4 katı olacak şekilde hazırlanır.
  • Tuz ve şeker tamamen eriyince doldurulmuş kavanozların üzerine dökülür.
  • Kavanozlar turşu suyu ile doldurulup sıkıca kapatılır.
  • Ertesi güne kadar yerinden oynatmadan beklenir.
  • Kavanozların kapakları 2 geri 1 ileri yöntemiyle kapatılır. Ters çevirmiyoruz. lütfen taze ve sert sebzeler kullanın. lütfen yeni kapak kullanın.

Yorumlar