Kütür Kütür Salatalık Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 kilo turşuluk salatalık

Her 1 kiloluk kavanoz için :

  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • Kaynamış sıcak su (Arıtma suyu veya hazır su )

Kullanılmamış kavanoz kapağı

1 er litrelik kavanoz 

Nasıl Yapılır?

  1. Salatalıkları güzelce yıkayalım.
  2. Sap kısımlarını kesip bıçakla çizik atalım.
  3. Salatalıkları kavanozlara yerleştirelim.
  4. Her bir kavanoza 1 yemek kaşığı kaya tuzu,1 tatlı kaşığı şeker ,1 çay kaşığı limon tuzu, 1 çay bardağı sirke ekleyelim.
  5. Üzerine kaynar su ilave edip kapağını sıkıca kapatalım ve ters çevirelim.!!!ertesi gün kapakların kapanıp kapanmadığını kontrol edelim. Kapanmayan kapak varsa kapağını değiştirelim. Açtıktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.1 hafta sonra kullanıma hazırdır. Deneyenlere afiyet olsun

Yorumlar