Malzemeler
- 125g tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un (dikkatli ekleyelim daha fazla veya az olabilir)
- 5 dal maydanoz
- 1 tane kapya biber
- Beyaz peynir
- Zeytin
- Dere otu (ben kurusunu kullandım tazesini de kullanabilirsiniz)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker ve tuzu yoğurma kabında karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyelim dikkatli ekleyin bardağın büyüklüğüne göre un ölçüsü değişebilir iyice yoğuralım.
- Yumusak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Diğer malzemeleri de ufak ufak doğrayalım hamura ekleyip yoğuralım.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım yuvarlayıp tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ben cörek otu ve susamda serpiştirdim üzerine.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder