25 Eylül 2022 Pazar

Nefis Lezzetli Tavuk Haşlama Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kilo tavuk baget
  • 3-4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 10 adet arpacık soğan yada bir baş kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 su bardağı su

Sosu için;

  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 dolu tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bagetleri isteğe bağlı derilerinden ayrıştıralım, iyice yıkayalım.
  • Uygun bir tencerede tavukları mühürleyelim ayrı bir yere alalım.
  • Havucun bir adedini rendeleyelim bir adenini uzun ince doğrayalım.
  • Havuç,soğan,ve sarımsağı soteleyelim.
  • Üzerine tavukları ilave edelim ,patatesleri ilave edelim.
  • Karabiber ve tuzu şerpiştirip suyunu ilave edelim kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
  • Ocaktan almaya on dakika kala limon,un suyla marinasını hazırlayıp üzerine ilave edelim on dakika kadar daha kaynatalım.
  • Üzerine maydanoz serpiştirip servise sunalım afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder