28 Eylül 2022 Çarşamba

Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta (Mısır kullandım)
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Kabartma tozu yok 

Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç, oda sıcaklığında yumuşamış margarin ile tüm malzemeyi güzelce mikserle çırpıyoruz.
  2. Alabildiği kadar un (benim hamurum 3,5 su bardağı un aldı,siz 3 den sonra dikkatli bir şekilde ekleyin,ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olacak burada kıvamı tutturmak oldukça önemli,un az gelirse yayılır,çok gelirse çatlar).
  3. Unu dikkatli bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamuru 4 parçaya bölerek, her parçayı iki yağlı kağıt arasında açarak istediğimiz kurabiye kalıbıyla şekil çıkarıyoruz.
  5. İsterseniz krema sıkma duyu ile de şekil verebilirsiniz.
  6. İsterseniz fındık fıstık ceviz ekleyebilirsiniz.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 160 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
  9. Yaptığınız kurabiyeleri sade pişirdikten sonra isterseniz marmelatlı ya çikolata ile süsleyebilirsiniz.
  10. Fıstık, hindistan cevizi ,fındık gibi malzemelere bulayabilir yada tarçınlı pudra şekeri serpebilir.
  11. Üzerine kuru yemiş koyabilirsiniz bu tamamen hayal gücünüze kalmış bir durum bu hamurla istediğiniz şekilde kurabiye yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder