25 Eylül 2022 Pazar

San Sebastian Cheesecake Tarifi

 

Malzemeler

  • 740 gram yağlı taze peynir
  • 400 ml krema
  • 4 orta boy yumurta
  • 75 gram beyaz şeker
  • 75 gram esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü veya 2 paket vanilya şekeri
  • 20 gram un

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bütün malzemeler oda ısısında olsun.
  • Fırını 250° fanlı ayarda ısıtıyoruz.
  • 20 cm lik bir kelepçeli kek kalıbın altına yağlı kağıt sarıyoruz.
  • Kenarlarını yağlıyoruz ve diğer yağlı kağıdını kesip kenarlarından hafif taşacak şekilde yerleştiriyoruz.
  • Krem peyniri derin bir kalıba alıyoruz.
  • Şekeri ve vanilyayı da ekleyip bir çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  • Bütün aşamaları el çırpıcıyla ile karıştırıyoruz mikser kullanmıyoruz.
  • Şimdi yumurtaları teker teker yediriyoruz.
  • Unu eleyerek karışma ekliyoruz ve kremayıda ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvam olsun.
  • Karışımı kalıba aktarıyoruz.
  • Kanada 3-4 defa tezgaha kuvvetlice vurun ki hava kabarcıkları yukarı çıksın.
  • Fırının alttan ikinci gözüne yerleştirip yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkartıyoruz, sallanan bir kek oluyor, ama böyle olması gerekiyor.
  • 5 saat beklettikten sonra eritilmiş çikolata ile servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder