Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 1 adet soğan (Rendelenmiş)
- 3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz biber
Sebzeli kısım için;
- 5 adet patlıcan
- 4 adet kabak
- 3 adet kapya biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça (Domates biber karışık kullandım)
- 1,5 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sebzeleri uzunlamasına ince olacak şekilde dilimleyelim.
- Patlıcanları biraz tuzlu suda bekletelim ve sebzeleri yağda hafif kızartalım.
- Kızaran sebzeleri fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine alıp bekletelim.
- Köftesi için verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım. Vaktiniz varsa yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Yoksa hemen de yapabilirsiniz.
- Köfte harcından cevizden küçük parçalar alıp şekil verelim ve kızaran sebzelerin uç kısmına koyarak rulo şeklinde saralım.
- Sardığımız sebzeleri fırın tepsisine yan yana olacak şekilde dizelim.
- Sebzeler ve köfte bitene kadar aynı işleme devam edelim.
- Sosu için sıcak suda salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Bir yağlı kağıdı hafif ıslatıp suyunu sıkalım ve yemeğimizin üzerine kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
- Pişmeye yakın yağlı kağıdı yemeğin üzerinden alıp sebzelerin üzerini biraz kızarttıktan sonra fırından alalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder