Sebzeli Sarma Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz biber

Sebzeli kısım için;

  • 5 adet patlıcan
  • 4 adet kabak
  • 3 adet kapya biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça (Domates biber karışık kullandım)
  • 1,5 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sebzeleri uzunlamasına ince olacak şekilde dilimleyelim.
  • Patlıcanları biraz tuzlu suda bekletelim ve sebzeleri yağda hafif kızartalım.
  • Kızaran sebzeleri fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine alıp bekletelim.
  • Köftesi için verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım. Vaktiniz varsa yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Yoksa hemen de yapabilirsiniz.
  • Köfte harcından cevizden küçük parçalar alıp şekil verelim ve kızaran sebzelerin uç kısmına koyarak rulo şeklinde saralım.
  • Sardığımız sebzeleri fırın tepsisine yan yana olacak şekilde dizelim.
  • Sebzeler ve köfte bitene kadar aynı işleme devam edelim.
  • Sosu için sıcak suda salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  • Bir yağlı kağıdı hafif ıslatıp suyunu sıkalım ve yemeğimizin üzerine kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
  • Pişmeye yakın yağlı kağıdı yemeğin üzerinden alıp sebzelerin üzerini biraz kızarttıktan sonra fırından alalım. Afiyet olsun.

Yorumlar