Malzemeler :
- 3 paket kabartma tozu
- 2 bardak yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yaĝ
- 4,5 su bardağı un
- Tuz
Yapılışı :
İlk olarak poğaça hamuru için, bir kase içerisine 2 bardak yoğurt, 1 su bardağı sıvı yaĝı ekleyin. Üzerine 3 paket kabartma tozu ve tuz ekleyin. Ardından homojen bir kıvam alana dek bu malzemeleri karıştırın. Karışan malzemelerin üzerini toplamda 4,5 su bardağı unu kontrollü bir şekilde azar azar eklemeye başlayıp yoğurun.. Hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Hazır olan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizle yuvarlayıp bastırın. İçerisine biraz peynir koyup hamuru kapatın. tarifte kullanılacak olan fırın tepsisi içerisine pişirme kağıdı serin. Ardından hazır olan hamurları tepsi içerisine dizin. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp biraz susam serpin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder