Adana Sıkma Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine sürmek için;

  • Tereyağ

İç harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tulum peyniri ve ezine peyniri

Bardak ölçüm 200 ml 

Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğurup tezgahta biraz un ile toparlayalım manti hamuru gibi olması gerekiyor.
  2. ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp merdane yardımı ile açalım. normalde daha büyük açıp da yazabilirsiniz ama ben porsiyonluk olması adına küçük tavamda, tatlı tabağı boyutunda açtım. hem daha çok oluyor hemde göz duyuruyor:)
  3. Isınmış tavamıza hamurları koyalım, hamur göz göz olmaya başladığında arkasını çevirin. 2-3 kere çevirip güzelce pişmesini sağlayalım. Pişen lavaşları tek tek yağlayın.
  4. İç harcı hazırlanışı için; soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tavaya alın, biraz pişirdikten sonra tuz ilave edin ve soğanlar öldükten sonra üzerine salçanızı ilave edin iyice pişirin ve ocaktan alın.
  5. Biraz soğuduktan sonra peynirlerinini ilave edin. Yağlanmış olan lavaşların içine kaşık yardımı ile iç harcını koyup sıkmanızı hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 💜.

Yorumlar