Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Zeytinyağı

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğanın rendesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Terbiye için;

  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane

    Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için; kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, tuz ve baharatlarını uygun bir kase içerisine alıp iyice yoğuralım.
  • Yoğurmak çok önemli az yoğurulursa köfteler pişerken dağılır.
  • En son pirinçini ekleyerek köftelerimizi yuvarlayalım.
  • Köfteleri 1 yemek kaşığı un eklediğimiz tabağa koyarak ,sallayıp unlayalım.
  • Soğanı incecik doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
  • Üzerine kare kare doğranmış patates ve havucu ekleyerek güzelce kavuralım.
  • Renkleri dönüp hafif yumuşayınca sıcak suyunu ilave ederek pişmeye bırakalım.
  • Suyu kaynayınca köftelerimizi içerisine atalım.
  • Terbiyesi için;bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu iyice çırpalım.
  • Köfteler pişince yemeğin terbiyesini verelim.
  • Yemeğin suyundan terbiyenin içine alıp hızlıca karıştırarak ekleyelim ki kesilmesin.
  • Ocağın altını kısıp yemeğimizi ağır ağır pişirelim. Çok karıştırmayalım ki köftelerimiz dağılmasın.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatarak dinlendirelim.
  • Dinlenme sürecinden sonra tereyağında kuru naneyi kızdırıp üzerine gezdirerek sıcak sıcak servis edelim.Afiyet olsun

Yorumlar