Malzemeler :
- 4-6 elma
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından fazla un
- 1 kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- Limon
Yapılışı :İlk olarak bir kase içerisine 4 -6 tane elmanın kabuklarını soyun. Soyulan elmaları dilimleyin. Elmaların üzerine limon suyu sıkarak karıştırın. Bu şekilde elmaları bekletilirse elmalarda kararma görülmeyecektir. Ardından başka bir kase içerisine 2 tane, yumurta, 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağından fazla un, 1 kabartma tozu, 1 paket vanilya şekeri ekleyip malzemeleri mikser yardımı ile çırparak karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karışımın içerisine elmaları eklemeye devam edin. Tarifte kullanılacak kalıbın içerisini katı yağ ile yağlayın. Hazır olan elmalı harcı kalıp içerisine döküp yayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen pastanın ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder