Malzemeler
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates sosu
- Sos yoksa 4 tane rendelenmiş domates de olur
- Maydanoz
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Uygun kaba bulguru alıp üzerine kaynar su ekleyip ağzını kapatıp 15 dakika şişmesini bekleyelim.
- Karıştırıp soğuduğundan emin olunca yumurta ve diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
- Ben mutfak robotunda yoğurdum. Siz elinizle yoğurursanız elinizi hafif suya batırarak yoğurun macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Bu kısmı önemli ben 3 yemek kaşığı kadar su kullandım yoğurma esnasında.
- Elimizi ıslatıp fındık kadar parçalar kopartıp tepsiye koyalım bütün hamuru bu şekil yapalım.
- Yuvarlayıp ortasına parmağımızla bastırıp şekil verelim.
- Sosu için tavaya zeytin yağ ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip hafif kavuralım.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Domates sosunu ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Hazır olan sosumuza ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım.
- Tencerede kaynayan tuzlu suda köftelerimizi alarak ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirelim. Suyun yüzüne köfteler çıkınca pişmiş demektir.
- Kevgir yardımı ile köfteleri servis tabağına alalım. Sosu üzerine döküp karıştıralım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder