Havuçlu Cevizli Kek (Püf Noktalarıyla) Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un (kontrollü koyun)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • (tarçın ölçüsünü damak zevkinize göre ayarlayın)

    Nasıl Yapılır?

  • Havuçları kazıyıp rendeleyelim.
  • Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük olana kadar çırpalım.
  • Sıvı malzemeleri sırayla ekleyelim.
  • Unu vanilya kabartma tozu ve tarçını katalım.
  • Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş katarak ekleyelim.
  • Son olarak havuç ve cevizi koyup spatula ile karıştıralım.
  • Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökelim.
  • 170 derecede yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim.
  • Not:İlk yarım saat fırının kapağını açmayın ki kekiniz sönmesin.

    Malzemeler oda ısısında olursa daha güzel sonuç alırsınız.

    İçine giren havuçtan dolayı kekte yoğunluk ağırlık yapabilir içinin hamur kalmaması için diğer kek pişirme ısısına göre biraz daha düşük ayarda pişirin.

    Yalnız pişme süresini biraz daha uzun tutun.

    Süngerimsi bir kek istiyorsanız kabartma tozunu 1,5 paket koyun süt yerinede yoğurt koyabilirsiniz.

    Havuçlar çok sulu ise suyunu biraz sıkıp hamura öyle ekleyin.

    İçinin hamur olup olmadığını kürdanla kontrol edin.

    Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun.

Yorumlar