Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 demet maydanoz
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sap yeşil soğan
- 1 orta boy domates
- 1 adet havuç
- 1 kutu konserve mısır
- 1 küçük kase kadar mor lahana
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 limonun suyu
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 er tatlı kaşığı tuz,pul biber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zeytinyağında arpa şehriyeleri kavurun.
- Üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ile pilav pişirir gibi pişirin.
- Kenara alın soğusun.
- Tüm sebzeleri ince kıyım doğrayın.
- Sos malzemelerini de ekleyip karıştırın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder