Kavrulmuş Arpa Şehriye Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 demet maydanoz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sap yeşil soğan
  • 1 orta boy domates
  • 1 adet havuç
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 küçük kase kadar mor lahana

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 limonun suyu
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 er tatlı kaşığı tuz,pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle zeytinyağında arpa şehriyeleri kavurun.
  • Üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ile pilav pişirir gibi pişirin.
  • Kenara alın soğusun.
  • Tüm sebzeleri ince kıyım doğrayın.
  • Sos malzemelerini de ekleyip karıştırın. Afiyet olsun 

Yorumlar