Malzemeler
- 500 gram 1 paket çubuk makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 12-15 adet orta boy mantar
- 500 ml makarnanın suyundan
- 4 yemek kaşığı krem peynir ( labne peyniri de olabilir)
- 1 çay bardağı parmesan peyniri
- 1 tatlı kaşığı sebze tozu çeşni
- 1 çay kaşığından az karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tuzlu kaynar suda çubuk makarnalarınızı hiç kırmadan 7-8 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan makarnanın suyundan 500 ml ayırın kalanını süzelim.
- Uygun bir tavaya yağları ekleyip ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip iki üç dakika kadar soteleyin.
- İnce doğranmış mantarları ilave edip rengi dönene kadar soteleyin baharatları ekleyip karıştırın .
- Üzerine ayırmış olduğunuz makarnanın suyunu ilave edin krem peyniri ekleyip karıştırın.
- Kaynayınca makarnayı ekleyip üzerine parmesan peyniri serpiştirin güzelce harmanlayın.
- Arzunuza göre ince kıyılmış maydanoz ekleyip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Not: bu ölçü beş altı kişilik isterseniz malzemeleri yarıya indirip 250 gram makarna ile üç dört kişilik yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder