Krem Peynirli Mantar Soslu Çubuk Makarna Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram 1 paket çubuk makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 12-15 adet orta boy mantar
  • 500 ml makarnanın suyundan
  • 4 yemek kaşığı krem peynir ( labne peyniri de olabilir)
  • 1 çay bardağı parmesan peyniri
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu çeşni
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tuzlu kaynar suda çubuk makarnalarınızı hiç kırmadan 7-8 dakika kadar haşlayın.
  • Haşlanan makarnanın suyundan 500 ml ayırın kalanını süzelim.
  • Uygun bir tavaya yağları ekleyip ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip iki üç dakika kadar soteleyin.
  • İnce doğranmış mantarları ilave edip rengi dönene kadar soteleyin baharatları ekleyip karıştırın .
  • Üzerine ayırmış olduğunuz makarnanın suyunu ilave edin krem peyniri ekleyip karıştırın.
  • Kaynayınca makarnayı ekleyip üzerine parmesan peyniri serpiştirin güzelce harmanlayın.
  • Arzunuza göre ince kıyılmış maydanoz ekleyip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  • Not: bu ölçü beş altı kişilik isterseniz malzemeleri yarıya indirip 250 gram makarna ile üç dört kişilik yapabilirsiniz

Yorumlar