30 Ekim 2022 Pazar

Mayasız Şekilli Poğaça Tarifi

 Malzemeler :

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı 6 gr tuz
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı beyaz un veya buğday unu

Üzerine :

  • Yumurta sarısı

Yapılışı :

Öncelikle bir kase içerisine hamuru için, 1 su bardağı ılık süt, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı 6 gr tuz ekleyin. Ardından tuz ve şeker eriyene kadar karıştırın. Karışımın üzerine 1,5 paket kabartma tozu, 4 su bardağı beyaz un veya buğday unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave edin. Ele yapışmayan hafif yumuşak bir hamur elde edin. Hazırlanan hamurun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamuru 14 eşit parçaya bölün. Ardından her bir bezeyi merdane yardımı ile açın ve üç şerit şeklinde kesin. Saç örgüsü şeklinde hamuru örün. Daha sonra hamura gül şeklini verin. Bir tepsi içerisine pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika poğaçaları pişirin. Poğaçaların üzeri kızarınca fırından çıkarın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder