Malzemeler :
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Karışım için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
- 1 çay bardağı portakal suyu
- Çeyrek bardaktan biraz az su
Yapılışı :
Öncelikle şerbeti için, 3 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, çeyrek limonu bir kase içerisine ekleyip karıştırın. Şerbeti yüksek ateşte kaynayana kadar ocak üzerinde tutun. Ardından ocağın altını kısın ve 5 dakika kaynatın. Hazır olan şerbeti soğumaya bırakın. Bir kase içerisinde 4 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri karıştırın. Köpüren karışımın içerisine 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı yoğurt ekleyip çırpın.
Ardından 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 portakal kabuğu rendesi ekleyip karıştırın. Borcam bir tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın. Hazır olan karışımı içerisine dökün ve yaydırın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika süre ile pişirin. Pişen revaniyi fırından çıkarın sonra 5 dakika dinlendirin. Dinlenen revaninin üzerine taze sıkılmış portakal suyu dökün. Dilimlere ayırıp soğumasını bekleyin. Soğuyan şerbeti tatlı üzerine dökün. Tatlı şerbeti tamamen çektikten sonra üzerini süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder