31 Ekim 2022 Pazartesi

Patatesli Milföy Mantısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 9 yaprak milföy
  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt

Üzerinin sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz, uygun bir tencereye alıyoruz .
  • Ocakta yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz.
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz.
  • Zeytinyağ ,salça ekleyip ocakta kavuruyoruz.
  • Daha sonra patatesleri tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Patates ezme aparatı ile güzelce ezip patatesleri püre haline getiriyoruz.
  • Milföy hamurunun üzerine patates harcımızı sürüp ilk önce uzunlamasına üç eşit parçaya kesiyoruz.
  • Daha sonra orta kısmından kesip bir hamurdan 6 parça elde ediyoruz.
  • Rulo şeklinde katlayıp tepsimize yerleştiriyoruz .
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 45-50 dk pişiriyoruz .
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz .
  • Zeytinyağ ve kırmızı toz biber ocakta kızdırıp mantımızın üzerine gezdirip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder