Malzemeler
- 9 yaprak milföy
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
- 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
Üzerinin sosu için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz, uygun bir tencereye alıyoruz .
- Ocakta yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz.
- Zeytinyağ ,salça ekleyip ocakta kavuruyoruz.
- Daha sonra patatesleri tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Patates ezme aparatı ile güzelce ezip patatesleri püre haline getiriyoruz.
- Milföy hamurunun üzerine patates harcımızı sürüp ilk önce uzunlamasına üç eşit parçaya kesiyoruz.
- Daha sonra orta kısmından kesip bir hamurdan 6 parça elde ediyoruz.
- Rulo şeklinde katlayıp tepsimize yerleştiriyoruz .
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 45-50 dk pişiriyoruz .
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz .
- Zeytinyağ ve kırmızı toz biber ocakta kızdırıp mantımızın üzerine gezdirip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder