Malzemeler
Pandispanyası için;
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir çimdik tuz
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta (40 gr)
- 1 yemek kaşığı dolusu un (20 gr)
- 1 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı toz şanti
- 60 gram biter çikolata
Ganaj için;
- 1 paket krema
- 160 gram sütlü-bitter karışık çikolata
- Pirinç fındık
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremayı hazırlayarak başlayalım bunun için toz şanti çikolata ve tereyağ hariç bütün malzemeleri bir tencereye alalım.
- İyice karıştırdıktan sonra ocağa alalım kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edelim .
- Kaynadıktan sonra ocaktan alalım tereyağı ve çikolatayı ekleyip tekrar karıştıralım ve kenara soğumaya bırakalım.
- Streç filmle örtelim buzdolabına kaldıralım soğuduktan sonra toz şantiyi ekleyerek mikserle çırpalım.
- Pandispanya için yumurtanın akları ve sarısını ayıralım, akları bir kaba alarak üzerine bir çimdik tuz ve şekerin yarısını azar azar ilave ederek çırpmaya başlayalım.
- Traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Yumurtanın sarısına kalan şekerin yarısını ekleyelim, bu sırada sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Sıvı yağı ekleyelim daha sonra kuru malzemeleri de eleyerek ekleyelim çırpalım.
- Bu karışımı çırpmış olduğumuz yumurta aklarına ilave edelim ve katlaya katlaya söndürmeden karıştıralım .
- Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye dökelim .
- 160°’de önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim, fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra 8 eşit parçaya bölelim.
- Bir kat pandispanyayı tezgaha alalım üzerine kremadan sıkalım üzerine diğer dilimi kapatalım bu şekilde iki katlı dört dilim elde ediyoruz.
- Daha sonra bu dilimleri de üçe bölelim toplamda 12 dilimlik porsiyonluk mini pastalar elde edeceğiz .
- Ganaj için kremayı ısıtalım çikolataları ekleyelim eriyene kadar karıştıralım.
- Fındık kırığı ekleyelim daha sonra pastaların üzerine gezdirelim ve buzdolabına soğumaya kaldıralım .
- Üzerini krem şanti ve frambuaz ekleyerek süsledim.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder