Porsiyonluk Mini Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından iki parmak eksik un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir çimdik tuz

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta (40 gr)
  • 1 yemek kaşığı dolusu un (20 gr)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz şanti
  • 60 gram biter çikolata

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 160 gram sütlü-bitter karışık çikolata
  • Pirinç fındık

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremayı hazırlayarak başlayalım bunun için toz şanti çikolata ve tereyağ hariç bütün malzemeleri bir tencereye alalım.
  • İyice karıştırdıktan sonra ocağa alalım kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edelim .
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alalım tereyağı ve çikolatayı ekleyip tekrar karıştıralım ve kenara soğumaya bırakalım.
  • Streç filmle örtelim buzdolabına kaldıralım soğuduktan sonra toz şantiyi ekleyerek mikserle çırpalım.
  • Pandispanya için yumurtanın akları ve sarısını ayıralım, akları bir kaba alarak üzerine bir çimdik tuz ve şekerin yarısını azar azar ilave ederek çırpmaya başlayalım.
  • Traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Yumurtanın sarısına kalan şekerin yarısını ekleyelim, bu sırada sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Sıvı yağı ekleyelim daha sonra kuru malzemeleri de eleyerek ekleyelim çırpalım.
  • Bu karışımı çırpmış olduğumuz yumurta aklarına ilave edelim ve katlaya katlaya söndürmeden karıştıralım .
  • Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye dökelim .
  • 160°’de önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim, fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra 8 eşit parçaya bölelim.
  • Bir kat pandispanyayı tezgaha alalım üzerine kremadan sıkalım üzerine diğer dilimi kapatalım bu şekilde iki katlı dört dilim elde ediyoruz.
  • Daha sonra bu dilimleri de üçe bölelim toplamda 12 dilimlik porsiyonluk mini pastalar elde edeceğiz .
  • Ganaj için kremayı ısıtalım çikolataları ekleyelim eriyene kadar karıştıralım.
  • Fındık kırığı ekleyelim daha sonra pastaların üzerine gezdirelim ve buzdolabına soğumaya kaldıralım .
  • Üzerini krem şanti ve frambuaz ekleyerek süsledim.Afiyet olsun

Yorumlar