Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Porsiyonluk Mini Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından iki parmak eksik un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir çimdik tuz

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta (40 gr)
  • 1 yemek kaşığı dolusu un (20 gr)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz şanti
  • 60 gram biter çikolata

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 160 gram sütlü-bitter karışık çikolata
  • Pirinç fındık

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremayı hazırlayarak başlayalım bunun için toz şanti çikolata ve tereyağ hariç bütün malzemeleri bir tencereye alalım.
  • İyice karıştırdıktan sonra ocağa alalım kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edelim .
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alalım tereyağı ve çikolatayı ekleyip tekrar karıştıralım ve kenara soğumaya bırakalım.
  • Streç filmle örtelim buzdolabına kaldıralım soğuduktan sonra toz şantiyi ekleyerek mikserle çırpalım.
  • Pandispanya için yumurtanın akları ve sarısını ayıralım, akları bir kaba alarak üzerine bir çimdik tuz ve şekerin yarısını azar azar ilave ederek çırpmaya başlayalım.
  • Traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Yumurtanın sarısına kalan şekerin yarısını ekleyelim, bu sırada sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Sıvı yağı ekleyelim daha sonra kuru malzemeleri de eleyerek ekleyelim çırpalım.
  • Bu karışımı çırpmış olduğumuz yumurta aklarına ilave edelim ve katlaya katlaya söndürmeden karıştıralım .
  • Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye dökelim .
  • 160°’de önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim, fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra 8 eşit parçaya bölelim.
  • Bir kat pandispanyayı tezgaha alalım üzerine kremadan sıkalım üzerine diğer dilimi kapatalım bu şekilde iki katlı dört dilim elde ediyoruz.
  • Daha sonra bu dilimleri de üçe bölelim toplamda 12 dilimlik porsiyonluk mini pastalar elde edeceğiz .
  • Ganaj için kremayı ısıtalım çikolataları ekleyelim eriyene kadar karıştıralım.
  • Fındık kırığı ekleyelim daha sonra pastaların üzerine gezdirelim ve buzdolabına soğumaya kaldıralım .
  • Üzerini krem şanti ve frambuaz ekleyerek süsledim.Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?